JdWontour.reismee.nl

Fear and loathing in Bangkok

De eerste echteThaise landschappen schieten langs het raam van de trein terwijl ikvast aan hetnadenken ben over het eerste verhaal dat ik voor dit weblogje zal gaan typen. Twee spelende Thaise peuters klauteren langs en over mij heen terwijl de trein zich richting Kanchanaburi boemelt. Ik zit prima in dit in Thailand als 3e klasgekwalificeerde treinstel, watweinig verschil maakt met de Nederlandse tweede klas, behalve dat ze hier over een uitgebreide, voor mij weliswaar ondefineerbare, catering beschikken. Een mix van locals, touristen en monniken vullen de rest van de coupe.Ik ben blijBangkok te verlaten. En niet alleen ik, mijn luttele overgebleven longblaasjes zijn zielsgelukkig eindelijk weer wat inhaalbare lucht inzich te krijgen. Het was de derde dag in Bangkok dat mijn tijdelijke Deense reisgenoot en ikna een bezoek aan Lumphini park (aardig park midden in Bangkok met stoeiende, flink uit de kluiten gewassen hagedissen in het water) onze doelloze wandeltocht voortzette en ons meer en meer in het commerciele centrum waarde. Daar rondlopende wil je zo snel mogelijk uit de smog, die dagelijks eenkwantiteit bereikt waar wij in Nederland een jaar over doen. Mijn vermogen om dit debaas te kunnen was al niet echt bijzonder groot aangezienwe dezelfde ochtend om6:30 ontbijt bestelde op Khao San Road, aangezien een nieuwe ochtend was aangebroken. We namen de dag ervoor om 15:00 uur plaats op een terras van dit bekende touristenstraatje. Het was gezellig. Ervoor hadden we de tempels van Wat Pho (Een complexvan tempels met de grootste collectie Boeddha beelden in de wereld)bezocht, wat het mooiste is wat ik in Bangkok gezien heb in de vier dagen dat ik er geweest ben.

Ik moest mijzelf wel even bewust maken van het feit dat ik in BK liep de eerste dag. De vliegreis ging soepel, met de op het vliegveld ontmoette Deen een taxi gepakt, tassen het hostel ingejonast en daar loop je dan ineens in BK na de aanloopperiode er naartoe. Maar ik was blij Bangkok vier dagen later te verlaten. Ik geef gelijk toe dat je je er een stuk beter in kan verdiepen, maargedurende deflinke wandeltochten en metro, tuktuk en taxiritten door de stad heeft Bangkok geen plekje in mijn hart weten te veroveren. Te weinig moois, te veel smog (de luchtvan sommige straatstalletjes is ook niet altijd even prettig)en te westers. En dan te bedenken dat de koning jarig was (ik ben dol op monarchieen) waardoor de stad nog behoorlijk opgepoetst en versierd was.

Enkelezaken zijn me in Bangkok wel duidelijk geworden:

- Ik heb in mijn laatste slaapzaalgeslapen. Eerdere ervaringen bewezen het al, maar ik kan niet slapen in die dingen.Na een nacht in het vliegtuig en vier nachten in hethostelwaren mijn aantal slaapuren op twee handen te tellen.

- Ladyboyszie je overalin Bangkok.Aangezien de meeste opdat jongetje in The Grudge lijken ben ik er doodbang voor.

- Ik ben uit alle gebieden in Bangkokweggebleven waar sommige mensen alleen maar aan schijnen te kunnen denken als ze het woord Thailand horen. Behalve dat ik er niet van hou, had ik in het vliegtuig er al genoeg van me in dezelfde ruimte te begeven als overjarige, vadsige Duitsers die elkaar al snel vinden om info over Pattaya uit te wisselen.

- Bangkok stinkt (maar dat was al duidelijk).

Ikkeek er zowel naar uit omhet echte Thailandtezien als een fijne kamer voor mezelf ergens aan de rivier de Kwai te scoren, waar Kanchanaburi vanwege de historische brug voornamelijk om bekend is. Nou werd dit nog even penibel, na door een tuktuk langs 13 volgeboekte accomodaties gebracht te zijn stond ik al op het punt om een taxi naar een andere stad te pakken. Gelukkig kwam het goed en kon ik gerustgesteld aan het diner plaatsnemen met een oudere Canadees en een Engelse dame van mijn leeftijd, die ik eerder ontmoet had. De volgende dag ontmoette ik min of meer per toeval de Engelse bij het ontbijt en we besloten samen het WWII museum te bezoeken. Een groot museum met allerlei overblijfselen uit die oorlog in dit deel van de wereld. Erg interessant. De reden dat het stadje zo volgeboekt was, is dat er een week langs licht en geluidshows rond de brug waren. Daar besloten we 's avonds heen te gaan en dat was aardig spectaculair met veel herrie,vuurwerk en brandende mensen die van de brug afsprongen. De avond geeindigd in een kroeg met een 'open mike'en zo'n beetje iedereen in de kroeg bleek over gigantisch muzikaal talent te beschikken. Fantastisch mensen, fantastische avond. De dag erna met de Engelse besloten om een scooter te huren om onze levens op de Thaise wegen te wagen. Dit verliep allemaal prima, ondanks dat zij in de stuiken belandde na een aanval door twee territoriale honden (inderdaad Maatkamp). De omgeving van Kanchanaburi is fraai en het is geweldig om er op de scooters doorheen te crossen. De ware Thaise aard komt hier ook naar voren die zich kenmerkt door een gigantische vriendelijkheid. De mensen hebben niet veel, maar zijn tot het uiterste bereid om je te helpen, zonder daar een cent voor terug te willen zien. Toch net even anders dan sommige mensen in Bangkok, maar dat is ook wel weer te verklaren. Gister de scooterhuur verlengd en enkele andere landschappen bekeken. Nu zit ik in een internetcafe dit te typen. Vanmiddag staat er een feestje met de mensen uit de eerder genoemde kroeg op de rol, morgen met enkele van die mensen naar het Nationale park dat op 1,5 uur rijden ligt waar mooie watervallen moeten zijn. Mijn verblijf in Kanchanaburi duurt zo op zijn minst drie keer langer dan gedacht, maar dat is een van de mooie dingen van deze manier van reizen.

Iedereen bedankt voor de mooie en grappige berichten tot nu toe!

Jochem

(excuses voor het ontbreken van streepjes en punten op letter, dat pakt dit toetsenbord niet)

Mr. Tree

Jammer dat ik die kroeg met die open mike niet gevonden had, dan had ik mijn 'zang'-kunsten mooi kunnen vertonen.

Leuk verhaal Jochem, ben benieuwd naar de volgende.

Rest mij te zeggen:

Hellooooooooo maaaassaaaaggggsssjjj

Veel plezier nog.

(Je hebt wel een kort maar zeer hevig Rammstein concertje gemist)

Erik

Mooi verhaal.

Goed dat je een engels sprekend persoon hebt gevonden, die zich meestal wel kunnen meten met jou drankmaatstaven.

Have fun. Cheers.....

Paul

Goed te horen dat je goed bent aangekomen en je eerste verslagje hebt geschreven. Heel veel plezier met die Engelse en Denen en drink er ook maar een paar voor mij. Moet goed komen denk ik zo.

Mzzl

Fenneke

He Jochem,

fijn dat je je eerste week overleefd hebt, als was het een ware kunst zo te lezen.

Niet te veel drinken in die kroegen daar, dan ga je je weer zo raar gedragen. Moet ik straks Marcel langs sturen om je tot bedaren te brengen! hahah

Op naar het volgende verhaal vol avonturen, het leest in ieder geval lekker weg!

Kus
Fen

ps houd iemand je nog op de hoogte met de voetbal uitslagen of moet ik dat doen, als niet voetbal fan? NEC heeft verloren....

myon

Joggo!! Wat een verhalen tot nu toe.. Super om te lezen! Ik wacht vol spanning op de volgende! Gij mik zo toch wel wa mee waj? Ik zeg, geniet ervan! Dikke kus! ps. Rony en ik hebben onze Indonesie reis nu ook vast staan! Mocht je tegen die tijd nog ergens rondhangen daaro, kunnen we meeten!!

Pim

Kiem!

Goed bezig. Keep up the good work mate!

De Don

Heer de Winkel,

Geweldig verhaal ! Goed te horen dat het je goed gaat, er waren al wat lichtelijke paniekreacties hier nadat er enkele dagen niets van u vernomen was. Goed te weten dat je weer bij positieven bent en ook nog eens kan herinneren hoe internet werkt. Blijf ons aub bestoken met updates en foto's, hoe moeilijk het ook af en toe zal zijn om jezelf in een internet cafe te werpen !
Zal straks tijdens de Friday drinks er minimaal eentje op jou drinken !

Cheers,

Stefan

Hey Jochem, Goed te lezen dat je je zo vermaakt. We wachten op je volgende leuke verhaal.
We zijn jaloers.. enjoy.
PS. Ticket AUS is geboekt. 03/03 Kuala Lumpur en 11/03 Perth.
Groeten,

Dirk

Yo jeedeedoubleyou,
Goeie berichten!!!!

Goed ook dat je je fear achtergelaten hebt in Bangkok, en dat je nu flink aan het loaden bent in
Kanchanaburi!!
Als je daar inmiddels nog bent...
nog even een stukje over the river kwai:

The Bridge on the River Kwai is een Engelse speelfilm van David Lean uit 1957.
Tevens ook de grote winnaar van de 30ste Oscaruitreiking, met in totaal 8 nominaties en 7 Oscars!
Tis maar dat je dit ook weet... ;)

Heb je trouwens zelf ook nog de open mike
in den handen genomen?
Misschien stukje sometimes when we touch
van Dan Hill!!
Doet het altijd goed...

Maar zo te zien verveel je je daar zeer zekers niet
en ga je het nog wel ekkes vol houden daaro...
Veel plezier en succes nog on your journey!!!

En doe de groeten aan the ladyboys en die vadsige Germans!!!

Tot je volgende verhaal....

Adios, dj

Maatkamp

Fantastisch verhaal!
En dat ongelukje door die 2 Thaise honden verbaasd me niets. En jij twijfelde na 3 dagen hoofdpijn nog over het nut van de rabies vaccinatie.
Ik ben benieuwd naar je komende avonturen.
Groeten,

Kale

Keem,

Sterk staaltje journalistiek weer!
Cillessen is sinds je weg bent opvallend vaak nuchter, dat valt wel op. Verder mis je niks!

Cheers!

Dominique

Hé Jochem,

Mis je ons al?
Je bent goed terecht gekomen, dat doet me deugd ;)
Geniet ervan, hier is het koud.......

Do